2011-11-02

Vivians höst i Hamburg


Hallå där!

Nu har det gått 2 månader sen jag skrev sist.

Det har hänt mycket kan jag säga och jag har haft mycket att göra också!

I början av september var det kultur vecka i Hamburg. Skolan hade en dag ¨Öppet Hus¨, då alla dans intresserade människor var välkomna in i byggnaden och titta på skolans olika dansklasser eller på kompaniet repetera med Herr Neumeier. Det var helt fantastiskt att se balettstudion helt full med publik och den långa kön utanför skolans ingång.

Vi hade en föreställning på Stadshuset Rathaus för mycket fina sponsorer. Först en timme improvisation med fina aftonklänningar och sedan uppträdande av skolan, kompaniet och ungdomskompaniet på en fyrkantig scen i mitten av alla runda middagsbord. Det var en lång kväll med dans.

Balett klasserna har börjat bli mer intensiva och vi lär oss nu verk från Neumeier som ¨Spring and fall¨ och ¨Der Nussknacker¨. Vi repeterar också en del utav Paquita, en tarantella och en modern dans som ska visas på en någon föreställning i år .

Jag har blivit utvald för tre olika kompositioner av tre olika elever från utgångsklassen till deras examen. Jag själv har börjat med en egen komposition också. Jag och sju andra gjorde en komposition utan musik på tre veckor som uppträddes 13 oktober. Teatern Ernst Deutsch Theater vi uppträdde på fyllde 60 år och uppgiften för oss var att använda våra röster i dansen. Det var en rolig upplevelse och det sändes ¨live¨ på tysk television från scenen!

Jag åkte i slutet av augusti till Torsås Korrespondansgymnasium och hade en mycket trevlig träff med alla lärarna och min mentor. Det var en fin presentation av distans programmet och om hur man skulle använda det! Nu pluggar jag varje vecka och skriver ett uppdrag (läxförhör) varje vecka i svenska B och franska steg 4. Efter fyra uppdrag i varje ämne ska jag ha en muntlig examination via ett videosamtal, som jag ska göra i franska på fredag. Det går mycket bra på detta lärosätt!

Jag har varit på operan och sett två av John Neumeiers fina verk, Orpheus med Roberto Bolle och Helena Bouchet och Die Kameliendame med Alina Cojocaru och Sasha Riabko. Helt fantastiskt! Själv blev jag förälskad i Kameliendame! http://hamburgballet.com/

Annars har jag det jätte bra, fått stora upplevelser och fina nya vänner!

Ta gärna en titt på Direktpress Göteborgs tidning från augusti då jag fanns med på första sidan av tidningen med en artikel på två sidor.

http://www.direktpress.se/goteborg/Hisingen/KulturNoje/Tuffa-beslut-for-dansfageln-fran-Karra/

Hoppas alla har ett fint höstlov!

Stora dansande hälsningar

Vivian