2016-09-12

Nu har jag varit i Geneve

Nu har jag varit i Geneve i nära två veckor och första veckan på Ballet Junior de Geneve har varit precis som jag hoppats! Det är väldigt kul att börja vistas i en ny miljö, bland nya människor för att hitta inspiration. Och det så skönt att få börja dansa på riktigt igen efter sommarlovet! Jag har saknat känslan av att vara genuint trött efter en hel dag i dansstudion. :)


En vanlig dag på kompaniet består av två morgonklasser (balett och modern och yoga en gång i veckan) och sedan repetitioner på eftermiddagarna.

Vi har väldigt bra lärare och veckans höjdpunkt var nog att få börja repa till föreställningen vi ska presentera i december. Stycket heter Monger och är koreograferat av Barak Marshall. Det är ett otroligt roligt och utmanande stycke att dansa! Förutom det snabba tempot och exaktheten som krävs är koreografin en härlig blandning av rytm, teater och groove, med fantastisk, något folkloristisk, musik därtill. Jag längtar till dagen då vi får uppträda!


Monger är väldigt gruppbaserat och eftersom jag redan efter så kort tid känner att vi har en bra gruppkonstellation i klassen har jag känslan av att det kommer bli riktigt bra! Det är många trevliga och ambitiösa människor från alla delar av världen här, och vi har mycket att ge och lära varandra!

Förutom mycket härligt dansande har vi denna vecka även haft personliga intervjuer, fotografering och en lärorik föreläsning om dansares hälsa för att förbättra prestation och välmående. Det känns som om svenskar generellt är mer medvetna om vad som är bra för dem jämfört med andra. Jag antar att vi i Sverige helt enkelt lägger mer fokus på att utbilda unga i viktiga ämnen som näring-och skadelära. För trots att föreläsningen var mycket givande verkade både jag och min svenska kompis veta mer än de flesta.


Jag och två vänner har hittat boende genom AirBnb för långtidshyrning i Gaillard (franska sidan av Geneve) och vi trivs väldigt bra. Det är ett lugnt område med mycket grönska runt omkring, vi alla tyckte det var viktigt att kunna öppna fönstret utan att omringas av trafikbuller, för att återhämta sig ordentligt krävs lugn och ro, i alla fall om nätterna. Vi hyr från ett mycket trevligt och omhändertagande holländskt par och det enda vi delar med dem är kök och tvättstuga. Huset är väldigt stort och trädgården enorm, vi hyr en liten del bestående av tre sovrum, badrum och ett litet loft.

Vi har köpt varsin cykel så vi tar oss smidigt till kompaniet varje morgon på ca 20minuter. Cykeln var det bästa inköpet vi kunde gjort, man sparar så mycket tid plus att man får sin dagliga dos av D-vitamin!


Redan efter så pass kort tid här i Geneve känner jag mig redan hemmastadd och jag ser fram emot att fortsätta utveckla min dans och mitt konstnärskap i samband med att förbättra min franska! Jag är väldigt tacksam över att få vara här. :)


Kram Sofia

1 kommentar :

  1. Så roligt att läsa om dina upplevelser Sofia och att du redan känner att du får ut så mycket av studierna! Härligt att du har hittat ett så bra boende och dessutom tillsammans med vänner. Spännande att få följa dina vidare upplevelser.
    Satu/CA

    SvaraRadera