2015-06-05

Mitt år i St Petersburg

Hej!

Nu har jag nästan varit här i ett år på Vaganova Ballet Academy i St. Petersburg.
Det har varit en fantastisk och lärorik tid här på skolan i Ryssland.
Jag har mina dansklasser ihop med de ryska eleverna och undervisningen sker bara på ryska i samtliga dansklasser och det går bra då jag får undervisning i ryska 4 gånger i veckan på skolan. 
Min lärare i balett är Professor Marina Vasilieva och det är en ära för mig att bli undervisad i balettklasserna varje dag av denna fantastiska lärare.
Hon har undervisat bl.a. Yulia Makhalina, (som även var min coach när jag dansade på Hermitage Teatern.) Evgenia Obraztsova och Victoria Tereshkina.

Tiden här på skolan har gått fort sen jag började här den 1 september. Har varit hemma på jullov i 2 veckor i slutet på januari.
Nu på vårterminen har det varit fullt upp med förberedelserna inför alla examens i alla dansämnen. Har gjort klart alla examens nu och det har gått bra!

Vi har också haft en föreställning nu i maj på Hermitage Teatern där jag dansade ett solo framträdande ur Faraos dotter akt 2. Det var en sådan fin teater och ligger så vackert i Vinterpalatset(Hermitaget).
Nu är det inte lång tid kvar på vårterminen som slutar i slutet av juni.
Jag är så oerhört tacksam över mitt år på denna fina skola och med alla dessa fantastiska lärare. Det ska bli så underbart att få komma tillbaka i höst efter sommaren!
Önskar er en trevlig sommar!
Med vänliga hälsningar 
Emma Bergqvist