2014-03-24

Vårterminen i Ryssland

Hej!

Sju veckor har gått sedan lovet och vi har mycket att tänka på! Just nu är första prioritering alla examens som vi har. Man märker av stressen på alla elever och just vi har inte så stor fritid att tänka på annat. Självklart vill man göra så bra ifrån sig som möjligt! Efter den här tiden kommer vi ha två föreställningar att repetera till. Framför allt till slutföreställningen där vi kommer sätta upp flera olika nummer. Bland annat Paquita, Bournovilles konservatoriet och från Laurencia. Föreställningarna kommer åter igen visas på Mariiinskyteatern, vilket jag längtar oerhört till!  Innan dess har vi en mycket mindre föreställning där alla elever får visa upp ett individuellt solo eller pas de deux. Vi har alltså hela tiden något att förbereda och från första början till slutet av året.

Annars är livet intressant här i St. Petersburg, jag lär mig något nytt varje dag om landet i sig, människorna och språket. Dagarna är mer eller mindre detsamma och ganska enformiga men hela upplevelsen gör mig så glad och lärarna är otroliga, verkligen. Dels är i stort sett eleverna mycket ambitiösa, bara de små barnen på nio år tar sitt arbete på så stort allvar och det är ofta man ser någon gråta. Men samtidigt är det som en glädje i allt hårt arbete och det är något som lärarna lyckas behålla, trots den extrema disciplinen. Man skulle kunna säga att passionen för baletten är mycket stor här, därför känns det så bra att gå i korridorerna på en plats som denna.
Det ska bli kul att dela med mig av förställningarna i vår!

Ha det så bra alla!

Hälsningar Ella

1 kommentar :

  1. Härligt Ella att du får så mycket energi och kraft av att lärarna och undervisningen är så bra, trots stress och stora krav. Det är roligt och lärorikt med passionerade människor. Saker som man kanske inte alls tänker på, förstår eller bryr sig om kan visa sig vara väldigt intressanta bara för att de förmedlas med entusiasm, djup kunskap och kärlek.
    Lycka till med alla examensförberedelser och repetitioner.
    Satu

    SvaraRadera