2012-04-11

Nikitas vår i London!


"På väg till skolan en solig morgon"

Det nya året 2012 började inte så bra för mig, Jag åkte på en rejäl förkylning efter alla föreställningar som satte sig på lungorna, med långdragen hosta som följd, och jag fick även besöka sjukhuset under en natt. Så det blev inte mycket dans under ett par veckor.


När jag sedan började dansa igen, så hade vi besök av gästkoreografen Kevin Haigen från Hamburg under 10 dagar som var inbjuden att sätta upp en balett här med namnet "Yondering" med åk 1 och 2 elever på skolan, som ska visas upp på skolans avslutnings föreställning på operahuset i sommar.

Jag och en kille blev utvalda att dansa ett pas de deux ihop med tre andra par, så det ska bli spännande att göra detta. När vi sedan kom till näst sista dagen av alla dessa rep med Kevin Haigen så hände det som inte får hända. Min partner som jag dansa med tappade mig från ett lyft, så att jag tyvärr stukade min fot, och hamnade på kryckor ett tag och kunde åter igen inte dansa. Utan fick ta det lungt en vecka tills det var dags för sportlov och hemfärd till Sverige. Nu har jag för ett tag sedan kommit tillbaka till London, efter ett välbehövligt lov i Svedala. Jag passade också på att fira min 18-årsdag i Sverige med familjen och släkten samt vänner, och jag fick många fina uppvaktningar.

Tack och lov så har skolan börjat igen efter sportlovet, så att man kommer in i lite rutiner igen. Bra mat och dansträning eller ja så mycket som jag kunde göra just då. Försökte att återhämta mig långsamt från min stukade fot. Har haft mycket rehab träning i skolans gym och mycket stor hjälp av skolans danskunnige naprapat. Har även kommit igång med mycket mer inom dansen. Och förhoppningsvis så är jag snart tillbaks. Detta är ju också en del av dansarens liv att vara skadad. Men förhoppningsvis så ska jag väl vara starkare efter detta.

Har varit i full gång med repetitioner inför "Ursula Moreton" koreografierna neoklassiska verk, gjorda av eleverna i klassen, som jag har blivit utvald att medverka i ett stycke av dessa verk, och vi tävlade med detta stycke under mars månad, och glädjen blev stor då vi tog 1a pris i tävlingen!

Vi har också haft utvecklingssamtal med balettläraren. Och hade även en "parents open day" på skolan för föräldrarna nu i slutet av mars innan det är dags för påsklov. Fick också ett strålande besked innan hemresan till Sverige att vi är några elever som är inbjudna att dansa på final cermonin utav OS i London 2012, det är stort det! Det händer ju bara en gång i livet!

Soliga london hälsningar,

Nikita Ruhl

1 kommentar :

  1. Grattis till både vinst i koreografitävling och att du får vara med i finalceremonin för OS!

    Trist att bli skadad, men som du skriver är det ju också ibland en del av dansarens vardag.... Du verkar dock få bra stöd från skolan. Det är bra att det finns kunniga sjukgymnaster och naprapater etc som kan hjälpa till med rehabiliteringen. Man lär sig mckt om sin kropp när man arbetar upp sig efter en skada och det brukar vara till stor hjälp i ens fortsatta danskarriär.

    Satu

    SvaraRadera