2012-03-22

Nikitas höst i London!

Nikitas dröm och vardag i London!

"Nikita Ruhl & Tamara Rojo workshop hösten 2011"

Jag drömmer om att bli en berömd ballerina,men som precis sedan i höstas fick möjligheten att tack vare detta stipendium kunna åka iväg från Sverige för att vidareutbilda mig på en prestigefull balettskola i London under 2 år. Men vägen mot framgång är inte precis problemfritt. Man får tampas med mycket såsom konkurrens, skönhetsideal, roller , självförtroende , och möjligheten att finna sig själv.

Liten inblick i min vardag!

Dansen är mitt liv. Min vardag består av att ligga på topp varenda dag. Dagarna börjar med uppvärming och fortsätter sedan med balettklass och modernklass och pas de deux och många andra lektioner, repetitioner samt teori. Avslutas sen med stretchning av muskler efter dagens ansträngning. När man sedan kommer hem efter en dags arbete i skolan, orkar man inte med så speciellt mycket mer än att ordna med mat, tvätt, läsning. Jag har min vilodag på söndagar då jag inte tränar alls, och försöker även vila mentalt från dansen genom att göra andra saker såsom att umgås med vänner, gå på bio, promenad. Sedan försöker jag tänka på att leva positivt, det ger jätte mycket.

Jullovet!

Jullovet spenderade jag mestadels i London. Mamma och min bror kom på besök, så vi firade julen i London mellan alla föreställningar jag hade utav nötknäpparen på operan. Lite sorligt sen när dem var tvugna att åka tillbaks till Sverige för min brors föreställningar på Nötknäpparen på Stockholms Operan. Kände även lite sorg/tomhet då när alla föreställningar var över i slutet av januari. Jag är så stolt och framförallt lycklig för att fått lära känna en del av dessa fantastiska människor i operans ensamble. Jag hoppas att få uppleva detta fler gånger.
"Nötknäpparen ROH 2011-12"

Hörs snart igen då jag uppdaterar er om min vårtermin!
Nikita Ruhl

1 kommentar :

  1. Roligt att både du och din bror Frej fick dansa i Nötknäpparen, i olika ensembler dock, du i Royal Ballet i London och han i Kgl Baletten i Stockholm.

    Satu

    SvaraRadera